In Memoriam Szlahóné Szilágyi Margit

(1937-2023.)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy iskolánk volt tanítója, Szlahóné Szilágyi Margit 2023. január 7-én, 86. életévében elhunyt.

Margó néni a kezdetektől, 1967-től iskolánkban tanított, főleg az alsó tagozaton oktatta-nevelte az ifjúságot el nem múló lelkesedéssel. Munkája során munkaközösség-vezetői, majd vezető pedagógusi tisztséget is betöltött. Miután színjátszó-rendezői képzettséget szerzett, létrehozta a Suli-színi színjátszó szakkört, melynek előadásaira még ma is szívesen gondolunk vissza. Állandó szervezője volt a tanulók iskolán kívüli életének is, hiszen nem múlhatott el nyári tábor nélküle. Végzős diákjainknak hosszú éveken keresztül tanította be a keringőt, a farsangi nyitótáncot.

1997-től 2006-ig nyugdíjasként tanított tovább és ebben az évben vehette át Aranydiplomáját. 2005-ben létrehozta iskolánkban a Tegnap Iskolája Múzeumot, mely azóta bekerült a Vecsési Értéktárba is. 2007-ben a több mint 40 éves tanítói munkássága elismeréseként országos kitüntetésben, Karácsony Sándor díjban részesült. 2016-ban a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen Gyémánt Díszoklevelet kapott a 60 éve szerzett tanítói diplomája elismeréseként.

Emlékét szívünkben őrizzük.